Overlijden meldenOverlijden melden 0512 - 331420, wij zijn dag en nacht bereikbaar.
 

De uitvaart

Na een overlijden

We komen u bijstaan bij het verzorgen van de overledene. U kunt er bij zijn als ons verzorgingsteam de overledene wast en aankleedt. Maar we kunnen u ook bijstaan en adviseren, mocht u zelf uw naaste willen verzorgen.

Opbaring

U kunt er voor kiezen om uw naaste thuis of in een rouwcentrum op te baren. Ons rouwcentrum heeft twee mooie, intieme rouwkamers en een familiekamer met alle voorzieningen, waar u persoonlijk afscheid kunt nemen. Met de sleutelpas heeft u dag en nacht toegang.

Afscheidsbijeenkomst

Samen met u zorgen we voor een passend afscheid. De uitvaartverzorger neemt alles met u door. U kiest de plaats van de bijeenkomst, dit kan een kerk of een aula van een crematorium zijn, maar ook een plaats die een bijzondere betekenis heeft voor de overledene.
De keuze tussen cremeren en begraven is een van de belangrijkste beslissingen bij een uitvaart. Voor sommigen is het heel duidelijk, bijvoorbeeld vanuit religie of traditie. Maar voor anderen blijft het iets waar ze liever niet over nadenken.

  • Crematie
    Crematoria hebben vaak goede voorzieningen, zoals een aula en condoleanceruimtes. Ongeveer een maand na de crematie krijgt u de keuze wat er met de as gebeurt.
  • Begrafenis
    Een graf is voor veel nabestaanden een rustgevende plek om hun naaste te herdenken. Voor een graf moeten er grafrechten betaald worden en er zijn kosten aan het onderhoud verbonden. 

Uitvaartkisten

We hebben een zeer diverse collectie uitvaartkisten. Kiest u voor eenvoudig of toch liever een kist met karakter? Van kapkist tot en met een vlakdeksel en van traditionele houtsoorten, zoals massief eikenhout en vurenhout, tot kisten in diverse kleuren en houtbewerkingen.

Rouwvervoer

We regelen graag het rouwvervoer inclusief chauffeurs voor u. We hebben drie stijlvolle rouwauto’s, een zwarte en twee grijze van het merk Mercedes.

Rouwdrukwerk

Wilt u familie, vrienden en bekenden via een advertentie of kaart op de hoogte brengen van het overlijden? We zijn gespecialiseerd in rouwdrukwerk. We helpen u graag bij het opstellen van een persoonlijk bericht of bij het maken van een bijzondere of juist traditionele rouwkaart of dankbetuiging.

Uitvaartmuziek

Met muziek, foto’s of andere beelden kunt u een uitvaart nog persoonlijker maken. Heeft u of uw naaste nagedacht over welke muziek u wilt horen? Heeft u bijvoorbeeld bepaalde herinneringen aan een bepaald liedje of muziekstuk? We adviseren u over de mogelijkheden.

Bloemen

Wilt u een rouwboeket of een bloemstuk laten maken voor de uitvaart? In onze catalogus tonen we u de mooiste voorbeelden van rouwbloemen. Heeft u eigen ideeën of suggesties? We zorgen ervoor dat uw wensen verwerkt worden.

Dragers

Op de dag van de uitvaart moet alles goed verlopen. Wij werken samen met diverse dragersteams en als nabestaanden kunt u ook zelf de kist begeleiden. Onder onze leiding begeleiden wij uw naaste op stijlvolle, professionele wijze.

Condoleance

Wilt u samen met anderen afscheid nemen van uw dierbare en herinneringen ophalen? Wij regelen de condoleance voor u in een door u gekozen locatie, maar het is ook mogelijk om in onze eigen sfeervolle familiekamer te condoleren.